Friday, January 23, 2009

...KawaN?


" ThE glorY oF tha FweNshiP is noT tha outstretcheD hanD, noR tha kindlY smilE, noR tha joY oF companioNshiP... it'z tha spirituaL inspiratioN taT comeZ wheN wE disKova taT soM1 elzE believeZ iN ouRseP & wiliN tO trusT uZ wiF a fweNshiP"

..... bilE d imbaz tyM kichiK2 duLu, kitE x penaH puN pK nK piliH2 kwaN... suME meN sebaT je,... kawaN ko jdiK kawaN akU & sebalikNye... tyM tu, kitE anggaP kawaN tu La kawaN kitE sampai bebilE... g sekolaH sesaME, meN sesaMe, sukE menDe puN leH katekaN seangkataN sesamE la... iF gado2 puN pastU x lamE, mesti beK punyE... YelaH, tyM tu kitE x pK papE... sbbNye iduP kitE slalU pnuH ngaN gelaK tawE, x penaH adE masalaH.... tp, bilE da besa skeT,... kengkawaN yG dulU, mkiN skeT... naPE?... bilE neK skolaH menengaH n theN sambunG stadi kaT leveL lebeY tinggi, x sumE kawaN ikuT jejaK langkaH kitE yanG samE... E2 x temasuK kengkawaN yanG pindaH... tyM ni La, kiTe kenaL kengkawaN barU, yanG kitE rasE asinG... x taU puN diE doK manE... kitE mulekaN salaM pekenalaN yanG barU, suasaNE barU,situasi barU... dlM masE yanG samE laK, kitE puN da jaranG jumpE kengkawaN lamE tyM kitE kechiK2 duLu...

bilE da besHa ni, barulaH kitE kenaL pelbagai ragaM oraNg... slaluNye kite mesti katE camNi... "owH, diE ni rupeNye camNi... brU akU tau...." biLe da kenaL duniE, da reti bepK, ideologi kite ikuT serta brubaH... kitE akaN cuBe sebaik mungkiN untuK jagE ati kawaN2 kitE... sbb apE? kitE letaK prioritY hubungaN persahabataN tu... kenapE? sbb kitE appriciatE hubungaN yG da terjaliN antarE kitE... kitE bekawaN ni bukaN untuK tempoH sikijaP2 kaN? penaH x kitE pK, tanpE kengkawaN yG penaH kitE kenaL... apE eK jd pdE dri kitE? kitE leH ke braDe pD thaP kiTe skunK ni?... yelaH, andaikatE sbeluM ni, kitE bekawaN ngaN orG yG ntaH haPe2, leH ke kitE bradE dtempaT kiTe adE skunK ni?... Hm...adE gaK yG bependapaT, iF kitE tesilaP piliH kawaN, mayB minda & ati kitE bakaL teseda, 4 waT we donE b4 tiZ r noT wortH iT... mmGla x mustahilkaN, tP macaM menunggu kuciN tumbuH tanduK la pulaK... hehehe

..... slaMe ni, kitE x penaH pK puN pasaL ati & prasaaN kengkawaN tyM kichiK2 dlU... ,masE tu, kitE x taU naK menilai... ati kitE telalU naiF.. sgaleNye kitE anggaP indaH...

skunK, sgaleNye brubaH... bilE kitE ikhlas, adE jE pihaK2 yG ambiK peluanG mempergunekaN kebaikaN yG kitE pamerkaN as a mediuM 4 theiR owN benefiT... haiii... knapelaH wujuD makhluk2 sebegini? patutNye, betrimE kaseH la kaT orG2 yG slamE ni da cukuP beK ngaN dri mrekE tuH... tp, e2la... Da lumraH alaM kaN? mayB adekoT anasiR2 x puas ati menyusuP masuK... aDe mendE pD pandangaN mrekE... yG x kNe, agakNye... jadi atas sbb e2 la koT mrekE2 ni betindaK sesukE suki... hehehe... maKe, seharusNye kitE lebeY concerN regardiN thiz seriuZ mattEr.. so, nobodY wiL hurT, betul x?... tpkaN, aDe gaK orG2 yG anggaP driNye x memerlukaN kawaN puN... bagi mreKe2 ni... doranG rasE leH iduP senGsorG dlM duniE, kengkonoN nyeR, x maU tehutanG budi la pD orG leN... raSe standarD Nye jatuH barangkali? oR... mayB, spesis2 mcM ni, rasE trancaM koT if bergauL ngaN orG leN? hahaha....

..... bG akU, akU x penaH memiliH bulU untuK berkawaN rapaT dgaN sesapE ajE...(tp, x dela sampai nK kawaN ngaN makhluK ntaH ape2 kaN)...mungkiN adE yG beranggapaN akU ni, snanG mlupekaN temaN2 laMe biLe mempunyai rakaN2 yG barU... heY, x dela macaM tU skaLi... tP, terpulanG pd individU tesebuT... bG akU, akU menghargai kehadiraN temaN2 dsekelilinG & berbangga mempunyai kawaN2 seperti kaMu semua... masinG2 bebeda ryT?... trimE kaseH atas sgaleNye... xlupE jugE, triMe kasiH atas kesudiaN kengkawaN kerna masiH menggangaP dri ini sbhgiaN drpD iduP kaliaN.... friendz 4eva...

4 CetusaN:

saiful Izwan a.k.a m@ntra said...

salam...
tumpang tanye..
ni blog kak oddie ke????

pink dollie said...

kakak???hahahhahahahhahahahhaha
ok..i just discovered.
bebeh..im back in blogging.heheh

.::fIsYa::. said...

hahahha..
hai kak odiey~~~~~~

odieY said...

siot tol la c epul ni...
nk kne ni...
hey, geram2x

Post a Comment

 
Copyright © ...KALEFUL SETORIES.... All rights reserved.
Blogger template created by Templates Block | Start My Salary
Designed by Santhosh