Tuesday, October 5, 2010

pagiku bersame LIPTON original milk tea :D

sedikit update setelah sekian lame x update.. naik boring tgk previous entry snirik sbenanye...

kul 9.30 a.m td, saye bru je sampai bilik after sejam stengah penantian lab technologist kat block 17 tuh...
If x kerane sample FYP 2 yg perlu di heat treated, xde maknenye saye ni nk,

"bangun pagi... gosok gigi....
 cuci muke... pakai baju...
 minum susu... makan roti
 berhari2x... lalala nyanyi smbil suke ati "

Malas nk stay lelame kat lab, balik la ke bilik... ag pulak, laptop yg da seminggu x benyawe da leh gune after g servis kat YIK FONG, ipoh seharian dan semalaman... Then, tym ngah godel2x laptop n bukak RC, teringat pulak kat mende yg satu ni;


LIPTON original milk tea yg mmg enak...
n penuh nostalgia zaman berinternship dulu...
still ngt ag sejarah penggunaan minuman teh ni...

tym tu,
everyday if x pekena air ni cam x bemakne je idup...
hahaha (walhal, air ni antare air free yg dpt diminum unlimited kat opiz wk2 tu)
slalunye peneman saye g pantry wat air ni adelah Arthur...
kitorang nye sukatan if nk wat air ni mmg leh wat department tym intern tu bankrup...
sorang at least 4 sachet lipton for skali minum... tym tu, trainee kat department ni ade 7 org dr UTP...
tp x sume la trainee yg gilekan air FREE ni...
cume aku ngan Arthur je kot... sbb trainee len prefer milo ke, nescafe ke... hahaha...
In the making of this milk tea, kitorang wajib add ice as penambah "kick"...
snggup ha buat ais simpan dlm bekas letak dlm fridge tu banyak2x...
Lebih afdal, wajib minum setiap pagi, tgh ari n petang b4 balik umah..

tym tu,
mmg addicted la ngan LIPTON original milk tea ni...
Ckp pasal teh ni... ngidam lak nk minum teh c peng special kat KRP, miri...
bile ek nk dpt minum n makan2 kat KRP ag...
especially buttermilk chicken KRP...

Ahhh~ syoknye zaman internship....
heaven wif FUD FUD and FUD...

2 CetusaN:

mizsruby said...

haha..,finally..dah ade entry baru...

odieY said...

rasenye odiey da reply mes ruby.. mayb tata tym x terpublish kot.. huhu...
ala, odiey bukannye pemblogger tegar..
skali skale je update :D

Post a Comment

 
Copyright © ...KALEFUL SETORIES.... All rights reserved.
Blogger template created by Templates Block | Start My Salary
Designed by Santhosh